Spring naar inhoud

Deel dit artikel

 
26-10-2023 4 min. Leestijd

De Scale Innovation Award opent haar digitale deuren voor innovatieve bedrijven

Op maandag 11 maart 2024 zal de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht dé ontmoetingsplaats zijn waar innovatieve ondernemers, studenten en bestuurders uit verschillende regio's elkaar ontmoeten. Tijdens de tweede editie van de Scale Innovation Award worden de schijnwerpers gericht op innovaties die het verschil maken. De jury is inmiddels geformeerd. Ook de criteria en categorieën zijn bekend. Daarmee is aanmelden voor de Scale Innovation Award nu mogelijk voor alle innovatieve bedrijven uit de regio Drechtsteden, Hoeksche Waard, Molenlanden en Gorinchem. Bedrijven kunnen hun innovatieve ontwikkeling aanmelden via de website.


De Scale Innovation Award is een regionaal initiatief dat is opgezet om innovatieve producten, diensten, processen of businessmodellen in de regio te stimuleren én een podium te geven.  Deelname aan de Scale Innovation Award biedt bedrijven veel publiciteit en ruime netwerkmogelijkheden, om hiermee innovaties verder te brengen. De innovatieve ontwikkelingen moeten hierbij nieuw zijn en economische of maatschappelijke impact maken. Ook dient de innovatie een bijdrage te leveren op één van onderstaande thema’s:


 • Smart Industry: technologie met focus op maritiem
 • Energietransitie: inclusief verduurzaming en voortbewegen
 • Human Capital: instroom, ontwikkeling en behoud van personeel
 • Zorg: toepassing van nieuwe technologieën, waaronder het beter bereikbaar maken van de zorg, efficiënter inrichten en kostenbesparingen 

 • Een volledig overzicht van de geldende criteria is te vinden via de website van Scale Innovation Award.  

  JURY

  De kandidaten zullen worden beoordeeld door een deskundige jury van 13 personen, elk met een specifieke achtergrond in innovatie binnen een van de categorieën. De jury wordt voorgezeten door Leo Stehouwer, voorzitter van onder andere Masterplan Techniek Zuid-Holland. Deze professionals zullen de innovaties beoordelen op hun waarde, impact en innovatieve karakter. 


  De Scale Innovation Award opent haar digitale deuren voor innovatieve bedrijven. Meld je innovatie aan voor de tweede editie van de Scale Innovation Award op 11 maart 2024 in de Duurzaamheidsfabriek.

  Prijzen

  winnaar publieksprijs Laskar Puntlastechniek Scale Innovation Award 2023


  Er zijn twee awards te winnen: de juryprijs, ook wel de Scale Innovation Award, en de publieksprijs. Alle aanwezige gasten kunnen tijdens het event hun stem uitbrengen op de meest indrukwekkende innovatie, waarna de winnaar van de publieksprijs bekend wordt gemaakt. Ook zal er een waarderingsprijs worden uitgereikt voor de meest kansrijke startup of scale-up in de regio. Tot slot ontvangen de studenten van Dordrecht Academy een prijs voor het meest innovatieve project. 


  AANMELDEN

  Bedrijven met een unieke innovatie, die potentie heeft om de regio te veranderen in één van de benoemde categorieën, kunnen zich aanmelden via een online aanmeldformulier. Het programma en meer informatie over het event worden op een later moment gedeeld.

  MELD JE AAN

  Over Smart Delta Drechtsteden

  Scale Innovation Award publiek


  Binnen Smart Delta Drechtsteden werken overheid, onderwijs en bedrijfsleven slim samen aan een toekomstbestendige regio voor de ongeveer 300.000 mensen die in de Drechtsteden wonen. Samen bouwen zij aan meer woningen, nieuwe energie, slimme technologie, toegepaste innovatie, banen van nu en toekomst en een goede bereikbaarheid van de regio. Samen met Gorinchem hebben de Drechtstedengemeenten in 2020 de Regio Deal toegekend gekregen om de ambities van de regio te helpen realiseren. Zo gaan we slim samen vooruit.

  Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

  Smart Delta Drechtsteden zit in de lift en gaat verder: handen uit de mouwen, nuchter doorgaan en bouwen. Bouwen aan de energietransitie, slimme technologie, toegepaste innovatie, hoger onderwijs en een goede bereikbaarheid van de regio. Zo gaan we slim samen vooruit. Ontvang per e-mail de maandelijkse nieuwsbrief met tips, nieuws en fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui.

  Schrijf je in voor de nieuwsbrief

  Deel deze pagina