Spring naar inhoud
Home Over

Innovatieomgeving

De MKB-Innovatieregeling Drechtsteden-Gorinchem is bedoeld als aanjager om innovaties te versnellen en om nieuwe producten te ontwikkelen in de maritieme en/of industriële sector. Wij helpen ondernemers graag een stap verder met hun innovatie. Daarvoor is meer nodig dan alleen geld. Het fonds wil dan ook nadrukkelijk nieuwe verbindingen in de regio tot stand brengen. Hierbij kun je denken aan verbindingen met het onderwijs, zoals het Da Vinci College en Hoger Onderwijs Drechtsteden als partners, maar ook aan de Duurzaamheidsfabriek en het i-lab. Ook de leden van de Adviescommissie hebben een groot netwerk in de regio.


Duurzaamheidsfabriek

Duurzaamheidsfabriek exterieur
De Duurzaamheidsfabriek is gevestigd in Dordrecht en helpt bedrijven bij het opstarten, managen en opschalen van hun innovatieprojecten. Met een breed scala aan infrastructuur, waaronder diverse machines, ondersteunt de Duurzaamheidsfabriek ondernemers in de maritieme technologie, energietransitie en maakindustrie.

Als open innovatie-omgeving biedt de Duurzaamheidsfabriek ondernemers langdurig de ruimte om prototypes en marktinnovaties te testen en te ontwikkelen. De focus ligt daarbij op maritieme technologie, duurzame energietransitie en high-tech maakindustrie. Bedrijven kunnen flexibele samenwerkingen aangaan, met betrokkenheid van studenten en docenten van MBO, HBO en indien nodig TU. De Duurzaamheidsfabriek faciliteert daarbij ook voorverkenningen, brainstormsessies en themabijeenkomsten. 


Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw bedrijf?

contact de Duurzaamheidsfabriek

I_lab

i-lab Gorinchem

i_lab werkt nauw samen met bedrijven in Gorinchem om krachtig, innovatief (beroeps)onderwijs te stimuleren, gericht op de zorg, maakindustrie, bouw en de groenblauwe sector. Vanuit de twee kernthema’s Smart Industry/digitalisering en Duurzaamheid/energietransitie biedt i_lab hiervoor onderwijsprogramma’s, concrete projecten en opdrachten aan. Voor leerlingen in het primair en middelbaar onderwijs. Voor studenten én afstudeerders in het beroeps- en wetenschappelijk onderwijs. Voor werkenden, die nieuwe vaardigheden willen leren en zich willen blijven ontwikkelen, worden workshops aangeboden. En bedrijven kunnen hun ontwikkeling een boost geven door samen te innoveren en kennis te delen. Zo stoomt i_lab Gorinchem de regio klaar voor de toekomst. 


Weten wat I_lab kan betekenen voor jouw onderneming?

Neem contact op

InnovationQuarter 

InnovationQuarter Drechtsteden

InnovationQuarter is de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland. Vanuit een onafhankelijke rol ondersteunt InnovationQuarter bedrijven bij hun innovaties en organiseert het de samenwerking tussen ondernemers, kennisinstellingen en de overheid. Daarnaast investeert InnovationQuarter in vernieuwende en snelgroeiende bedrijven middels een investeringsfonds, en assisteert het buitenlandse ondernemingen bij het vestigen in Zuid-Holland. InnovationQuarter is werkzaam in uiteenlopende sectoren in de regio.

 

Wil je weten wat InnovationQuarter kan betekenen voor jouw innovatie?

Bekijk de website

Regio Deal Drechtsteden - Gorinchem - Smart Delta Drechtsteden Drechtlab

Hulp nodig?

Ons team staat klaar om uw vragen te beantwoorden!


Neem contact met ons op