Spring naar inhoud

Deel dit artikel

 
23-01-2024 4 min. Leestijd

MKB-Innovatieregeling Drechtsteden-Gorinchem helpt ondernemers verder bij innovatieplannen

Goed nieuws voor MKB-ondernemers in de regio Drechtsteden-Gorinchem. Met ingang van 1 januari 2024 is de subsidieregeling ‘MKB-Innovatieregeling Drechtsteden-Gorinchem’ in werking getreden. De regeling wordt gefinancierd vanuit de Regio Deal Drechtsteden-Gorinchem en heeft als doel om innovaties te bevorderen binnen het MKB in de maritieme- en industriële sector. Ook moet de nieuwe regeling de ontwikkeling van nieuwe producten in de regio stimuleren.


De subsidies zijn beschikbaar voor startende- en mkb-ondernemers, gevestigd in de regio Drechtsteden-Gorinchem. Ondernemers kunnen met de regeling de juiste ondersteuning op maat krijgen in de vorm van: financiering, kennis, advies en netwerkmogelijkheden. Hiermee kunnen zij hun innovatieplannen verder ontwikkelen. Bedrijven kunnen kiezen uit twee soorten subsidies: één daarvan betreft het aanvragen van een subsidie voor een prototype (een proefmodel van een nieuw te ontwikkelen product), de ander voor een haalbaarheidsonderzoek, waarbij onderzoek wordt gedaan naar de economische, commerciële of technische haalbaarheid van een nieuwe productontwikkeling. De subsidie bedraagt maximaal 50% van de subsidiabele kosten, met een maximum van € 50.000,-. Voor dit initiatief is een bedrag van € 500.000,- in totaal beschikbaar gesteld.

UITVOERING SUBSIDIEREGELING

De MKB-Innovatieregeling Drechtsteden-Gorinchem wordt ingesteld en uitgevoerd namens de Drechtsteden gemeenten (Smart Delta Drechtsteden) en gemeente Gorinchem. De regeling dient als vervolg op het MKB-Katalysatorfonds, welke op 31 december 2023 afliep. De subsidieregeling is van belang om te komen tot een goede uitvoering van de pijler ‘Innovatie’ van de Regio Deal Drechtsteden-Gorinchem. Binnen deze deal werken het Rijk, regio Drechtsteden, gemeente Gorinchem en provincie Zuid-Holland samen om de positie van de regio te versterken. De subsidieregeling ondersteunt hierin op meerdere vlakken. Niet alleen ontvangen ondernemers een gedegen advies vanuit een ervaren adviescommissie, afkomstig uit bedrijven in de regio. Ook worden zij in contact gebracht met belangrijke partijen, zoals de Duurzaamheidsfabriek, Innovation Quarter en i_lab, om daarmee hun innovatie verder te brengen. Op deze manier draagt de regio Drechteden-Gorinchem actief bij aan de samenwerking tussen overheid, bedrijfsleven en onderwijs.  


Goed nieuws voor MKB-ondernemers in de regio Drechtsteden-Gorinchem. Met ingang van 1 januari 2024 is de subsidieregeling ‘MKB-Innovatieregeling Drechtsteden-Gorinchem’ in werking getreden. Lees hier wat dat betekent voor jou.

Een bijdrage aanvragen?

MKB-Innovatieregeling Drechtsteden-Gorinchem

Meer informatie over een subsidie aanvragen en de bijbehorende voorwaarden is te vinden via de pagina 'Bijdrage aanvragen'. De aanvragen voor de subsidies worden behandeld op volgorde van binnenkomst.

VRAAG BIJDRAGE AAN


OVER SMART DELTA DRECHTSTEDEN

Binnen Smart Delta Drechtsteden werken overheid, onderwijs en bedrijfsleven slim samen aan een toekomstbestendige regio Drechtsteden. Innovatie, een goed vestigingsklimaat en goed opgeleide mensen zijn daarbij belangrijk. Op het gebied van innovatie zijn ondersteunende initiatieven als de Duurzaamheidsfabriek, de Maakfabriek en de MKB-Innovatieregeling Drechtsteden-Gorinchem in het leven geroepen om de innovatiekracht van de regio te vergroten en te versterken. 

LEES MEER OVER HET THEMA

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Smart Delta Drechtsteden zit in de lift en gaat verder: handen uit de mouwen, nuchter doorgaan en bouwen. Bouwen aan de energietransitie, slimme technologie, toegepaste innovatie, hoger onderwijs en een goede bereikbaarheid van de regio. Zo gaan we slim samen vooruit. Ontvang per e-mail de maandelijkse nieuwsbrief met tips, nieuws en fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Deel deze pagina

 

Meer 'Energietransitie' nieuws