Spring naar inhoud

Deel dit artikel

 
15-04-2024 6 min. Leestijd

Uitbreiding i_lab op InnovatieCampus Gorinchem

In 2021 werd i_lab opgezet met als doel de regio Drechtsteden-Gorinchem te versterken op het gebied van onderwijs en arbeidsmarkt. De coöperatie ontstond vanuit een samenwerking tussen ondernemers, onderwijs en overheid, gesteund vanuit de eerste Regio Deal Drechtsteden-Gorinchem. Sindsdien is i_lab aanzienlijk gegroeid, met meer bediende leerlingen, bijna 250 activiteiten en betrokkenheid van 80 bedrijven en 60 scholen, waarvan 25 bedrijven lid zijn van de coöperatie. Daar blijft het niet bij, want met een groeiende ambitie verhuist i_lab eind 2024 naar een nieuwe ruimte van 2500  op de Regionale Beroepen- en InnovatieCampus in Gorinchem.

De verhuizing van i_lab resulteert in een vertienvoudiging van de ruimte, van 250 m² naar 2500 m². De nieuwe locatie biedt straks meer ruimte om bedrijven te betrekken en om aan een breder scala van technologische innovaties te kunnen werken. I_lab streeft ernaar om uiteindelijk meer dan 100 leden te hebben, waar onderlinge kennisdeling centraal staat en waar leren, werken en innoveren samenkomen, om hiermee de mensen van vandaag voor te bereiden op de beroepen van morgen.


i_lab

WAT DOET I_LAB?

I_lab faciliteert ‘innovatief onderwijs’. Dit houdt in dat middelbare- en basisscholieren via i_lab kennis maken met technologie op het gebied van ‘smart industry’ en duurzaamheid, maar ook zorgtechnologie. Bedrijven die lid zijn, verzorgen gastlessen en bieden bedrijfsbezoeken aan de werknemers van morgen. Ook wordt met mbo- en hbo-studenten de verbinding gelegd middels opdrachten van bedrijven. Adrienne Vertooren (Directeur i_lab): “Wat ons uniek maakt, is dat wij gedurende je hele schoolcarrière en daarna een rol kunnen spelen, van basisscholier tot aan volwassene werkzoekende.” Andere onderdelen van i_lab zijn ‘levenslang ontwikkelen’, via een talentenprogramma voor wetenschappelijk en beroepsonderwijs, en ‘samen inspireren en innoveren’, waarin bedrijven samenwerken om kennis uit te wisselen. Op dit moment zijn er twee proeftuinen bezig: predictive maintenance en lasrobotisering ‘high mix low volume’. Dit doet i_lab samen met het Da Vinci College, de Duurzaamheidsfabriek en InnovationQuarter.

OPROEP!

I_lab is nog iedere dag op zoek naar enthousiaste ondernemers die zich willen verbinden aan i_lab. Als partner kun je op verschillende manieren gebruik maken van i_lab. Hier krijg je de kans om potentiële toekomstige medewerkers te ontmoeten. Daarnaast draag je bij aan het maatschappelijke doel van jouw sector door dit via jouw bedrijf te laten zien. Hiermee wordt direct bijgedragen aan het human capital probleem waar veel sectoren mee te maken hebben. Bedrijven hebben de mogelijkheid om hun huidige medewerkers aan i_lab te koppelen en zo in contact te komen met andere betrokken bedrijven. Bovendien zijn niet alleen basisschoolleerlingen en middelbare scholieren verbonden aan i_lab, maar ook mbo- en hbo-studenten, volwassen werkzoekenden en mensen die op zoek zijn naar een baan in het beroepsonderwijs. Een lidmaatschap biedt een grote hoeveelheid kansen en mogelijkheden. Adrienne Vertooren (directeur i_lab): “Mijn boodschap aan bedrijven is: doe het niet alleen. Als je het samen doet, komt daar veel meer kennis en efficiëntie uit.”

PARTNER WORDEN

Als partner heb je ook de mogelijkheid om te profiteren van de voordelen van de i_lab locatie in Gorinchem. Denk hierbij aan de ledenbijeenkomsten waar kennis wordt gedeeld. Daarnaast kun je als partner ook gebruikmaken van de vergaderruimtes en werkruimtes waarin prototypes werkelijkheid worden.

Partner worden van i_lab? Ga naar de website voor meer informatie en meld je aan!

MEER INFORMATIE
Bron: Deal Drechtsteden

In 2021 werd i_lab opgezet met als doel de regio Drechtsteden-Gorinchem te versterken op het gebied van onderwijs en arbeidsmarkt. De coöperatie ontstond vanuit een samenwerking tussen ondernemers, onderwijs en overheid, gesteund vanuit de eerste Regio Deal Drechtsteden-Gorinchem. Sindsdien is i_lab aanzienlijk gegroeid, met meer bediende leerlingen, bijna 250 activiteiten en betrokkenheid van 80 bedrijven en 60 scholen, waarvan 25 bedrijven lid zijn van de coöperatie. Lees meer.

OVER DE REGIO DEAL 5E TRANCHE

Maakhal Da Vinci College 20171128De Regio Drechtsteden-Gorinchem ontvangt een tweede Regio Deal van € 25 miljoen van het Rijk. Een Regio Deal is een samenwerking tussen Rijksoverheid en regio’s om de kwaliteit van leven, wonen en werken van inwoners en ondernemers te verbeteren. 

LEES MEER

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Smart Delta Drechtsteden zit in de lift en gaat verder: handen uit de mouwen, nuchter doorgaan en bouwen. Bouwen aan de energietransitie, slimme technologie, toegepaste innovatie, hoger onderwijs en een goede bereikbaarheid van de regio. Zo gaan we slim samen vooruit. Ontvang per e-mail de maandelijkse nieuwsbrief met tips, nieuws en fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Deel deze pagina

 

Meer nieuws